Idősek Világnapja Füzesgyarmaton

 

 

 

 

 

„Az Idősek napja az idős emberekről, az Ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak Ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis Ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket. „

 

Ezen gondolatok jegyében került megünneplésre 2021. 09. 29-én a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum füzesgyarmati Borostyánkert Otthonában az Idősek világnapja.

 

A programot Kállai Mária a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltség igazgató helyettesének ünnepi köszöntője nyitotta meg.

 

 

 

Ezt követően az ellátottak és dolgozók által előadott műsor következett, majd a Kossuth Lajos Általános és Alapművészeti Iskola 4b. osztályos tanulóinak szavalataival folytatódott. A Pandémia miatt az elmúlt időszakban sajnos nem tudtak ünnepségeinken részt venni, így a fellépésüknek nagyon örültek az ellátottak.

 

 

 

A műsor zárásaként a Jókai színház előadói színvonalas, vidám hangulatú slágerekkel szórakoztatták a rendezvényen megjelenteket.

 

 

 

„Simogasd amíg lehet a megfáradt öreg kezeket”

 

/Jolie Taylor: Simogasd amíg lehet/